• facebook
  • youtube
  • mail

Сремски Карловци-Наградни излет у оквиру програма “За чистије и зеленије школе у Војводини”

🌲Сремски Карловци- Наградни излет у оквиру програма “За чистије и зеленије школе у Војводини”
🌲Ученици виших разреда наше школе, у пратњи разредних старешина, имали су част да уживају у знаменитостима града раскошне прошлости – Сремским Карловцима и у његовом прелепом окружењу.
🌲Посетили су Бранков споменик, уживали у природи националног парка Фрушкe горе, и том приликом су учествовали у еколошкој радионици “Потрага за природом”.
🌲У самом језгру града обишли су Саборну цркву Светог Николе на Тргу Бранка Радичевића, и једну од најпознатијих грађевина чесму “Четири лава”, а недалеко од ње “загрлили” су стари Платан.
🌲Најлепши део излета провели су приликом посете Еколошког центра Радуловачки где су упознали глумца Виктора Савића у улози водитеља серијала “Веслом кроз Војводину” који је изабрао нашу школу за снимање емисије. Овај серијал ће бити емитован на Телевизији Прва, чији је циљ промоција пловних путева Војводине, приказ река, канала и језера и заштићених природних подручја. Заједно са глумцем и екипом сниматеља наши ђаци су путовали катамараном по Дунаву, а након тога су уживали на песковитој обали реке уз едукативне радионице “Упознај Дунав” и “Водена авантура”.
🌲Захваљујемо секретаријатима Покрајинске владе и њиховим партнерима о заједничкој одлуци да награде најуспешније образовно- васпитне установе, и пре свега директорки наше школе, Љиљани Нонковић, која је иницирала учешће у овом програму.
🌲Хвала најбољем тиму наставника Јовани, Инес и Марији на “будном оку” 😉 и стварању позитивне атмосфере!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *